Olet tässä: Etusivu » Nyt » Jari Kuusisto on nimitetty Vaasan yliopiston rehtoriksi

Jari Kuusisto on nimitetty Vaasan yliopiston rehtoriksi

Vaasan yliopiston hallitus on nimittänyt Jari Kuusiston yliopiston rehtoriksi kaudelle 1.2.2017–31.12.2020. Kuusisto on hoitanut yliopiston rehtoritehtävää määräaikaisesti jo kesäkuusta 2015 alkaen.

”Mittava yliopiston uudistaminen ja uuden strategian mukainen kehittäminen edellyttävät johtamiselta pitkäjänteisyyttä ja selkeää johtajaroolia”, sanoo Vaasan yliopiston hallituksen puheenjohtaja Johnny Åkerholm tiedotteessa.

Yliopiston tiedotteessa kerrotaan, että vuonna 2014 rehtoriksi valittu Suvi Ronkainen toipuu vielä vaikeasta sairaudestaan. Hän kuitenkin jatkaa osa-aikaisena neuvonantajana vuoden 2018 heinäkuun loppuun asti.

Åkerholm kertoo, että Ronkaisen toipuminen etenee hyvää vauhtia.

KEVÄÄN aikana Vaasan yliopisto päättää tutkimuksen suunnista ja resursoinnista. Yliopiston tiedotteen mukaan myös koulutuksen kehittämiseen ja ajanmukaisuuteen panostetaan.

”Olemme tehneet valintoja vahvistaaksemme erikoistumisen painoaloillemme. Tutkintoon johtava kielten koulutus ja tutkimus siirtyvät elokuussa Jyväskylän yliopistoon. Lisäksi sopeutamme toimintaamme valtiorahoituksen vähenemiseen erilaisin kehittämis- ja säästötoimin”, rehtori Kuusisto sanoo.

 

Tietoa kirjoittajasta

Julkaistuja artikkeleita : 170

Jätä kommentti

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.