Olet tässä: Etusivu » Nyt » Kumpula-Natri haluaa vahvistaa Vaasan korkeakoulujen välistä yhteistyötä

Kumpula-Natri haluaa vahvistaa Vaasan korkeakoulujen välistä yhteistyötä

Vaasan yliopiston vuosipäivän juhlassa perjantaina vieraillut Euroopan parlamentin jäsen Miapetra Kumpula-Natri (sd) uskoo Vaasan korkeakoulujen väliseen yhteistyöhön, ja hän haaveilee isosta yhteisestä kampusalueesta.

”Tulevaisuudessa haluan nähdä lähellä olevat korkeakoulut yhtenä yksikkönä”, Kumpula-Natri sanoi Vaasan ylioppilaslehdelle perjantaina.

Kumpula-Natri viittaa esimerkiksi Vaasan yliopiston ja Vaasan ammattikorkeakoulun väliseen yhteistyöhön. Hän mukaansa korkeakoulujen yhteistyö on jo lisääntynyt.

 

YLIOPISTON vuosipäivän juhlapuheessaan Kumpula-Natri puhui vaasalaisen osaamisen puolesta.

”Vaasan energiaklusteri ja Vaasan yliopistossakin tehtävä monipuolinen tutkimustyö vaikuttavat siihen, miltä Suomi, Eurooppa ja maailma näyttävät sitten, kun Suomi täyttää 200 ja Vaasan yliopisto 149 vuotta”, Kumpula-Natri sanoo.

Vaasalainen europarlamentaarikko kritisoi myös Suomen yliopistopolitiikkaa: ”Yliopistoja kannustetaan keskittymään aloihin, joista saadaan nopeasti työvoimaa ja tutkimustuloksia yritysten kaupallisiin tarpeisiin. Tutkimustuloksia ei sensuroida, mutta poliittisella ohjauksella voidaan vaikuttaa siihen, millaisten alojen tutkimus kasvaa ja millaisten vähenee.”

Kumpula-Natri pitää kuitenkin tärkeänä korkeakoulujen ja yritysten välistä yhteistyötä.

”Minä en missään nimessä ole sitä vastaan, että yliopistot toimivat vuorovaikutuksessa yritysmaailman kanssa, meillä alueella se on elinehto, mutten halua tämän ajan alttaria kumartaa niin syvään, etten uskaltaisi nähdä tieteen ja tutkimuksen tilan kaventumista”, Kumpula-Natri sanoo.

Tietoa kirjoittajasta

Julkaistuja artikkeleita : 170

Jätä kommentti

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.