Olet tässä: Etusivu » Kampus » Pääainenimikkeet tuottavat tiettyjä mielikuvia

Pääainenimikkeet tuottavat tiettyjä mielikuvia

Pääainenimikkeet tuottavat tiettyjä mielikuvia

Työnhakutilanteessa samankin tiedekunnan oppiaineet herättävät työnantajassa erilaisia mielikuvia. Vylkkäri otti selvää, mitä tietyistä oppiainenimikkeistä tulee mieleen. Palkkaisivatko Helena Perätalo OK Perintä Oy:stä, Kati Korolainen-Kujala Wapice Oy:stä, Riitta Vuorenvirta KMGP Oy:stä ja Marjukka Aho Ernst & Young Oy:stä seuraavia Vaasan yliopiston oppiaineita opiskelleita? Mitä heille tulee oppiaineista mieleen?

 

Johtaminen

Perätalo (OK Perintä, HRD-assistentti): Valmistuneet voisivat edetä TeamLeadereiksi tai palvelupäälliköiksi. Vain katto on rajana, joten toki voi tavoitella myös esimerkiksi liiketoimintajohtajaksi, tai ihan toimitusjohtajaksi.
Korolainen-Kujala (Wapice, HR Manager): Vahvalla teknisellä osaamistaustalla oleva johtamista opiskellut henkilö voisi sopia meille.
Vuorenvirta (KPMG, HR Coordinator): Organisointikyky, tavoitteellisuus, avoimuus, vuorovaikutteisuus. Kiinnostunut kehittämään organisaation toimintaa, ohjaa esimerkillään.
Aho (Ernst & Young, Graduate Recruitment Coordinator ): Loistava pääainevalinta esimerkiksi HR-tehtäviin. Tervetuloa tiimiimme traineeksi!

 

Markkinointi

Perätalo: Markkinointi ja myynti -ryhmässämme on tekijöitä markkinointisihteerin, myyntineuvottelijoiden sekä kenttämyyjien tehtävissä.
Korolainen-Kujala: Ulkoisen yritysmielikuvan rakentaminen. Yrityksen tuotteiden tai palvelujen esille tuonti houkuttelevalla tavalla oikeissa kanavissa. Asiakkaiden tarpeiden tuntijoita/tutkijoita. Osaavat määrittää yrityksen position omassa markkinassaan.
Vuorenvirta: Luovuus, hyvät ja monipuoliset kommunikointitaidot, verkostoituminen. Idearikas ja ajan hermolla oleva.
Aho: HR:n ohella tärkeä yrityksen tukifunktio ja teemmekin paljon yhteistyötä. Markkinoinnin kuten myös johtamisen opiskelijoilla tosin on kova kilpailu työpaikoista, sillä nämä alat kiinnostavat monia.

 

Aluetiede

Perätalo: Tällainen henkilö voisi esimerkiksi tehdä erilaisia analyysejä ja arvioita tulevista ja potentiaalisista markkinoista alueiden kehitykseen liittyen.
Korolainen-Kujala: Sekä kansallisesti että kansainvälisesti eri alueista (maanosista, maista, maakunnista, kaupungeista jne.) tietävä henkilö. Voisimme käyttää ehkä ostopalvelua, jos olisimme aloittamassa toimintaa, jollain uudelle ja ennestään täysin tuntemattomalla alueella.
Vuorenvirta: Kiinnostus kestävään kehitykseen, näkemysten laaja-alaisuus. Tarkastelee asioita suuremmassa mittakaavassa. Työllistyminen KPMG:llä erilaisiin asiantuntijatehtäviin, esim. yritysvastuuasiantuntija.
Aho: Monipuolinen ala ja monipuoliset työllistymismahdollisuudet, mutta kuten monissa humanistisissa ja valtio-/yhteiskuntatieteellisissä aineissa, varsinaiseen ammattiin ei tästä pääaineesta ikävä kyllä valmistuta. Toisaalta kunhan tekee itselleen selväksi mikä urapolku kiinnostaa, vain taivas on rajana!

 

Nykysuomi

Perätalo: Voisi olla tekemisissä kieliopillista tarkkuutta vaativissa tehtävissä, esimerkiksi markkinointiin tai muuhun viestintään liittyen. Myös toisen kotimaisen kielen taitaminen on yrityksessämme tärkeää.
Korolainen-Kujala: Ensi tulee mieleen nykysuomen sanakirja ja kielen ja kulttuurin opiskelu. Meidän organisaatiomme on kansainvälinen, jolloin voisimme ostaa suomenkielenkoulutuspalveluita.
Vuorenvirta: Tietämys viestinnän ja kommunikoinnin eri keinoista, kielen ja kulttuurin yhdistäminen. Kielellisesti lahjakas esimerkiksi kirjoitetussa viestinnässä.
Aho: Jos ei äidinkielen opettajan ura kiinnosta, niin kauppatieteellisillä sivuaineilla höystettynä esimerkiksi yritysviestintä ja tiedottaminen ovat potentiaalisia uravaihtoehtoja!

 

Comparative cultural studies

Perätalo: Kulttuurien ymmärtämistä ja vertailua voisi hyödyntää varmasti kansainvälisten markkinoiden valloituksessa sekä toki myös henkilöstön kehityksessä.
Korolainen-Kujala: Eri kulttuureja vertaileva tutkimusala. Voisimme käyttää ehkä ostopalvelua, jos olisimme aloittamassa toimintaa, jollain uudelle ja ennestään täysin tuntemattomalla alueella.
Vuorenvirta: Ns. globaali ajattelumaailma, kielitaito. Kiinnostunut monikulttuurisuuden tuomista mahdollisuuksista.
Aho: Kuinkahan hyvin kulttuurialan osaajat viihtyisivät taloushallinnon organisaatiossa kauppislaisten ja oikislaisten keskellä? Jos yritysmaailma kiinnostaa ja numerot eivät kammoksuta liikaa, niin kaikki ovat tervetulleita.

 

Tuotantotalous

Perätalo: Tällaiset henkilöt ovat varmasti hyviä tehostamaan toimintatapoja ja käytäntöjä sekä omiaan uusien käytäntöjen sisään ajamisessa.
Korolainen-Kujala: Yrityksen toiminnan ja valmistuksenohjauksen asiantuntija. Katsoo yrityksen toimintaa helikopteriperspektiivistä. Jos tuotantotalouden ihminen osaisi ohjelmoida ja olisi kiinnostunut IT:stä, voisimme hyvinkin harkita palkkaamista.
Vuorenvirta: Teknologinen tietämys yhdistettynä bisnekseen, ongelmanratkaisukyky, projektinhallinta. KPMG tarjoaa monipuolisia asiantuntijatehtäviä, esimerkiksi johdon IT-neuvonantaja ja asiantuntija yritysjärjestelyissä.
Aho: Oletko harkinnut uraa liikkeenjohdon konsultoinnissa tai vaikkapa yritysjärjestelypalveluiden parissa? Haluamme sinut!

 

Julkisoikeus

Perätalo: Joskus eteen tulee vaikeampia perintätapauksia, jotka vaativat selvittelyä ja oikeudellista ohjeistusta, toisinaan jopa edustusta oikeudessa.
Korolainen-Kujala: Julkisyhteisöjen oikeudellisiin asioihin paneutumista. Meillä ei tarvetta tällä hetkellä.
Vuorenvirta: Kiinnostus yhteiskuntaa kohtaan, julkisen sektorin osaaja. Esim. laskentatoimea/tilintarkastusta sivuaineena lukeneet voivat työllistyä KPMG:llä julkishallinnon tilintarkastajiksi.
Aho: Onko työoikeus lähellä sydäntä? Tällöin HR-tehtävät voisivat olla yksi urapolku. Suosittelen syventymistä vero-oikeuteen, sillä uusia veroasiantuntijoita kaivataan aina esimerkiksi veropraktiikkaamme!

 

Energiatekniikka

Perätalo: Energia-alan asiantuntijoita varmasti harvemmin tapaa perintätoimistossa. Mutta jos on kiinnostusta tekniikkaan ja oikea asenne, niin paikka voisi löytyä esimerkiksi ICT-osastolta.
Korolainen-Kujala: Tulevaisuuden ala, jolla ohjelmistojen osuus on kasvussa. Palkkaisimme mielellämme energiatekniikan osaajan, joka olisi kiinnostunut myös ohjelmistokehityksestä.
Vuorenvirta: Innovatiivisuus, uusien vaihtoehtojen luominen.
Aho: Energiatekniikan opiskelijat työllistyvät varmasti mieluummin esimerkiksi julkiselle sektorille, tutkimustehtäviin ja energiayhtiöihin, mutta mikäli talous ja asiantuntijaura konsultoinnissa kiinnostavat, kannattaa ehdottomasti harkita myös liikkeenjohdon konsultointia!

 

Teksti: Jaana Kinnari

Kuva: Beto Guzmán Abundes

Tietoa kirjoittajasta

Julkaistuja artikkeleita : 8

Jätä kommentti

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.