Olet tässä: Etusivu » Ilmiöt » Academic Fight Club avaa opiskelijoille ovet kamppailulajeihin

Academic Fight Club avaa opiskelijoille ovet kamppailulajeihin

acaweb

Tunnetko tarvetta päästää höyryjä ulos? Kiinnostavatko kamppailulajit? Pelkäätkö kuitenkin näyttäväsi kiltiltä koulutytöltä tatuoitujen ja harvahampaisten lihaskimppujen keskellä? Ei hätää. Academic Fight Club tarjoaa keinon tutustua kamppailulajien maailmaan ilman kunto- tai tekniikkavaatimuksia.

Olympiakorttelin väestönsuojassa soi letkeä musiikki. Muutama yliopiston opiskelija on kerääntynyt kahden ohjaajan ympärille näiden näyttäessä mallia pystypainin otteisiin. Tunnelma on keskittynyt mutta rento. Academic Fight Club on kokoontunut jälleen kerran.

Kamppailuiltoja vapaaehtoisvoimin

Academic Fight Club perustettiin viime vuonna tuomaan kamppailulajeja yliopisto-opiskelijoiden keskuuteen. Noin kerran kuussa järjestettävät kamppailuillat ovat kaikille yliopiston opiskelijoille avoimia ja ilmaisia.

”Kullakin kerralla tutustutaan yhteen kamppailulajiin, kuten lukkopainiin, nyrkkeilyyn, pystypainiin tai potkunyrkkeilyyn. Illat tarjoavat lajeihin niin sanotun pintaraapaisun”, kertoo Ville Niemelä, toinen seuran perustajista.

Treenit koostuvat alkulämmittelystä, kamppailulajin tekniikkaosiosta sekä treenin lopuksi tehtävästä lihaskuntojumpasta. Aikaisempaa kokemusta kamppailulajeista tai teräksistä kuntoa ei Academic Fight Clubin treeneissä vaadita. Mukaan saa tulla kuka tahansa kamppailusta kiinnostunut.

”Kamppailulajien aloittamiseen saattaa olla aika korkea kynnys ja monet voivat kuvitella niiden olevan sellaista nyt otetaan miehestä mittaa -vääntöä. Näin ei kuitenkaan ole, ja meidänkin treeneissämme ilmapiiri on hyvä”, selittää Niemelän kanssa Academic Fight Clubin perustanut Tommi Harjula.

”Tällaisia iltoja järjestämällä saamme kerättyä samanhenkisiä yliopisto-opiskelijoita yhteen”, Niemelä lisää.

Fiilis kattoon ja hiki pintaan

Arttu Laurila oli tullut Academic Fight Clubin treeneihin nyt toista kertaa. Fiilis oli katossa ja hiki pinnassa.

”Täällä on hyvä ja innostava ilmapiiri, eikä omaa osaamattomuuttaan tarvitse pelätä. Vaikken aikaisemmin olekaan kamppailulajeja harrastanut, aion käydä näissä treeneissä jatkossakin”, Laurila hymyilee.

”Olisi tosin mukavaa, jos treeneihin tulisi enemmänkin porukkaa.”

Teksti: Niina Heikkinen

Kuva: Ville Rintala

Tietoa kirjoittajasta

Julkaistuja artikkeleita : 294

Jätä kommentti

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.