Olet tässä: Etusivu » Arviot » Les Misérables

Les Misérables

webmiserablesKauan odotettu elokuvaversio yhdestä maailman suosituimmista musikaaleista antaa odottaa paljon. Oscar-palkitun ohjaajan Tom Hooperin (Kuninkaan puhe) luomus on täysin uudenlainen musikaalielokuva, sillä etukäteen studiossa äänitettyjen musiikkiraitojen sijaan näyttelijät laulavat kohtauksissa itse. Tällöin tulkinnalle jää aiempaa enemmän tilaa.

Jean Valjeanin rooliin on valikoitunut Wolverinenakin tunnettu Hugh Jackman, jonka tulkinta on raaka ja voimakas. Elokuvan parasta antia on Anne Hathawayn (Fantine) laulama ”I Dreamed a Dream”. Koko kappale on kuvattu käytännössä yhtenä ottona ja Hathawayn tulkinta on poikkeuksellisen hieno.

1800-luvun Ranskaan sijoittuvan ja Victor Hugon romaaniin perustuvan musikaalin vahvuuksia ovat vahva tarina sekä upea musiikki. Laulujen uudenlaiset versiot myös tuovat piristävän uuden näkökulman tuttuun musikaaliin. Elokuvan heikompaa satoa on Javertin roolin näyttelevä Russell Crowe. Muutenkin ilmeetön Crowe tuntuu olevan suurmusikaalissa selkeästi oman mukavuusalueensa ulkopuolella.

Kokonaisuudessaan Les Misérables on erittäin hyvä ja näkemisen arvoinen elokuva, joka tekee kunniaa suositulle musikaalille. Positiivisesti elokuvassa yllättävät nuoret näyttelijät Eddie Redmayne (Marius) sekä Amanda Seyfried (Cosette).

Suomen ensi-ilta 22.2.2013.

Teksti: Jarkko Seppälä

Tietoa kirjoittajasta

Julkaistuja artikkeleita : 294

Jätä kommentti

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.