Olet tässä: Etusivu » Arviot » Makuelämyksiä opiskelijabudjetilla

Makuelämyksiä opiskelijabudjetilla

webravintola1

Muutettuani tänne Vaasaan Helsingistä, joka on täynnä ihania ja viihtyisiä kahviloita, lounaspaikkoja ja ravintoloita, pelkäsin, että joutuisin pettymään tarjontaan. Kahviloiden tarjoamat aamiaiset ja brunssit ovat lähivuosina tulleet suureksi osaksi Helsingin kahvilakulttuuria. Myös lounaspaikkojen suosio on suuri! On ollut mahtavaa huomata, että Vaasastakin löytyy tällaisia paikkoja.

Ensimmäisenä Vaasa-vuotenani en vielä päässyt tutustumaan kaikkiin mielettömän ihaniin paikkoihin, jotka nyt toisena vuotenani olen löytänyt. Itse pidän ensisijaisen tärkeänä tietysti ruoan ja juoman maistuvuutta, mutta lähes yhtä tärkeää minulle ovat ruoan ulkonäkö ja esillepano, paikan sisustus, tunnelma, astiat ja esineet.

Esittelen nyt kaksi lounaspaikkaa Vaasassa, jotka ovat minusta ehdottomasti yli muiden, ja joita ehdottomasti kannattaa käydä kokeilemassa. Molemmat miellyttävät minua niin makujen kuin viihtyvyyden ja sisustuksenkin suhteen. Molemmissa on hinta–laatu-suhde kohdillaan, ja hinnat sopivat hyvin opiskelijabudjetille!

Sweet Vaasa

websweet

Sweet Vaasa sijaitsi aluksi vain Palosaarella mutta avasi kahvilan myös Vaasan keskustaan viime syksynä. Sweet Vaasa tarjoaa asiakkailleen makeiden leivonnaisten ja kakkujen lisäksi salaatti- sekä lämpimiä lounaitakin. Sweet Vaasan leipomo on erikoistunut erilaisiin leivonnaisiin kuten kakkuihin, piiraisiin, kekseihin, vuokaleivoksiin, muffineihin ja herkkupaloihin.

Arkisin on tarjolla lounas. Palosaarella se on salaattilounas ja keskustassa tarjolla on salaattilounaan lisäksi myös lämminlounas. Lauantaisin lounaan sijaan tarjoillaan brunssi, jonka voi itse muokata mieleisekseen. Tuotteita voi myös tilata ja noutaa kotiin tai erilaisiin tilaisuuksiin vietäviksi. Sweet Vaasalla on uutena palveluna myös Catering, jonka menu löytyy heidän nettisivuiltaan.

Olin kuullut puhuttavan Sweet Vaasa -nimisestä kahvilasta, josta saa mielettömiä leivonnaisia, mutta kävin siellä ensimmäisen kerran vasta, kun keskustaan avattiin oma kahvila. Sweet Vaasan Facebook-sivuille ja nettisivuille ilmestyy aina viikonloppuisin tulevan viikon lounaslista, josta voi katsoa minkälaista lämmintä lounasta minäkin päivänä tarjoillaan. Lämmin lounas maksaa 10 euroa, ja se sisältää myös tuoretta Aroma-leipomon leipää sekä kahvin tai teen. Santsikuppi sisältyy hintaan, mikä on aina positiivista!

Salaattilounas maksaa 8,5 – 9 euroa salaatista riippuen. Itse maistoin Välimeren kanapastaa, joka oli taivaallisen hyvää ja lukeutuu ehdottomasti parhaimpiin pastoihin, mitä olen koskaan maistanut. Totesimme seuralaiseni kanssa myös, että leipä oli aivan erityisen maukasta. Keskustan Sweet Vaasa -kahvila on todella miellyttävästi sisustettu, vaikkakin jonkun mielestä se voi olla liian pelkistetty ja valoisa. Todella paljon valkoista avarassa ja korkeassa tilassa.
Huonehalut tekevät paikasta kodikkaan mutta ovat myös omaperäisiä: puisia penkkejä ja tuoleja, pöytiä jotka ovat tehty vanhoista Singereistä. Tiskit ovat kauniin ja herkullisen näköiset, ja kaikesta voi nähdä, että makujen lisäksi myös visuaaliseen puoleen on panostettu kovasti. Sweet Vaasa tarjoaa viihtyisän ympäristön, jossa nauttia suussa sulavista mauista. Oma kokemukseni oli kaiken kaikkiaan todella onnistunut!

1h + keittiö

webkeittio

1h + keittiö sijaitsee Vaasan keskustassa Pentik-sisustusliikkeen yhteydessä, tarkemmin sanottuna sen yläkerrassa. 1h + keittiö tarjoaa kahvilatuotteiden lisäksi sekä aamiais-, lounas-, että illallismenun. Kaikki menut löytyvät 1h + keittiön verkkosivuilta. Lounas on päivittäin vaihtuva, ja joka päivä annosvaihtoehtoja on kaikkiaan neljä. Päivittäin tarjolla on sekä pasta-, salaatti- että keittovaihtoehto ja neljäntenä vaihtoehtona jokin muu lämminruoka, esimerkiksi pihvi tai kalaa. 1h + keittiö tarjoaa myös mahdollisuuden tilata ruokia tilaisuuksiin. Tilausmenut valmistetaan ryhmille, joiden minimikoko on 8 henkilöä, ja niihin voi myös käydä tutustumassa 1h + keittiön nettisivuilla.

1h + keittiön sijainti on siinä mielessä hauska, että se sijaitsee Pentik–sisustusliikkeen yläkerrassa, ja sieltä on suora näkymä alas liikkeeseen. Se vaikuttaa tunnelmaan olennaisesti. Tila on muuten hieman hämärä ja sen vuoksi myös erittäin tunnelmallinen. Tila on myös melko pieni, ja kuten nimestäkin kuulee, se koostuu yhdestä huoneesta ja keittiöstä. Silti sieltä saa helposti pöydän jopa lounasaikaan, kun on vilkkainta. Pöytiä on erilaisia ja erikokoisia, ja jokaiselle seurueelle löytyy omansa.

Sisustusväreissä on käytetty tummia sävyjä, ja huonehalut ja esineet ovat tyylikkäitä hauskoine yksityiskohtineen. Nämä luovat juuri sen mainitsemani erikoisen tunnelman. 1h + keittiössä on tyylikkään ja maukkaan näköiset tiskit, ja tuotteet on aseteltu kauniisti esille. Hyvin kaunis, rauhallinen ja viihtyisä paikka nauttia lounasta.

Kävin maistamassa lounasta 1h + keittiössä. Tällä kertaa listalla eniten miellytti paahtopaisti lohkoperunoiden sekä herkullisen kermaisen kastikkeen kera. Tämä lounas maksoi 11 euroa, ja se sisälsi alkusalaatin ja tuoretta leipää, sekä kahvin tai teen. Ruoka oli mielettömän hyvää ja hyvin kauniisti aseteltu. Myös leipä oli maukasta. Leivät tulevat Aroma-leipomolta, aivan kuten Sweet Vaasankin. Lounas 1h + keittiössä maksaa 8,5 – 11 euroa, riippuen siitä minkä vaihtoehdon valitsee. Mielettömän hyvää ruokaa edulliseen hintaan!

Teksti ja kuvat: Sara Jokinen


Sweet Vaasa:
Palosaarentie 23 – 25 (Palosaari) ja Hovioikeudenpuistikko 11 (Keskusta)

www.sweetvaasa.fi
1h + keittiö:
Hovioikeudenpuistikko 13 A
www.1hk.fi

Tietoa kirjoittajasta

Julkaistuja artikkeleita : 294

Jätä kommentti

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.