Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /home/vyy/public_html/Ylioppilaslehti/textpattern/lib/txplib_misc.php(594) : eval()'d code on line 42
Päätoimittajan keittiössä » Vaasan ylioppilaslehti

Päätoimittajan keittiössä

Päätoimittajan keittiössä

Nopeahko kanalasagne

Nopeahko kanalasagne on nopeahko – sekä kanalasagne. Resepti tukee myös paistetun, peratun ja pakastetun kanankoipimateriaalin menetelmää.

1 kanaliemikuutio
pari desiä maitoa
1 tlk. tomaattimurskaa
1-2 tlk. tomaattisosetta
200-300 g. kanaa
valkosipulia
pippuria
oreganoa
1 pienehkö pussi juustoraastetta
1-2 dl hernemaissipaprikaa
tulista chilikastiketta

Lämmitä maito, lisää sinne kanaliemikuutio ja laita jäätyneet kananpalat kuumaan maitoon sulamaan. Liemen ollessa lämmintä, voi tomaattimurskan, hernemaissipaprikan ja soseen lisätä vaikka kana ei olisikaan vielä ihan sulanutta. Lämmitä kunnes kana on sulavaa, jonka jälkeen lisää valkosipuli, pippuri, oregano ja juustoraaste (muista jättää raastetta lasagnen pintaa varten!) Anna hautua, kunnes juusto on sulanut kastikkeen joukkoon. Laita lasagnelevyjä ja kastiketta kerroksittain voideltuun vuokaan ja ripottele loput juustoraasteet lasagnen päälle. Paista 200 asteessa puolisen tuntia tai siihen asti, kunnes pinta on ruskea.

Ulkomaalainen kanakastike

Kastike ei itse asiassa ole ulkomaalainen, vaikka nimi saattaisi viitatakin siihen. Kyseessä on kuitenkin kastike – tosin se saattaa olla myös muhennos, mutta kanaa siinä takuulla on. Idea perustuu kebab-ravintoloiden tarjontaan.

1 kanaliemikuutio
pari desiä vettä
1 tlk. tomaattimurskaa
1-2 tlk. tomaattisosetta
200-300 g. kanaa
valkosipulia
pippuria
1 tlk. ananaspaloja
tulista chilikastiketta
1 dl maustamatonta jogurttia
Lisukkeeksi: riisiä

Lämmitä vesi, lisää sinne kanaliemikuutio ja laita jäätyneet kananpalat kuumaan veteen sulamaan. Liemen ollessa lämmintä, voi tomaattimurskan ja soseen lisätä vaikka kana ei olisikaan vielä ihan sulanutta. Lämmitä kunnes kana on sulavaa, jonka jälkeen lisää valkosipuli, pippuri, maustamaton jogurtti ja ananas. Anna hautua kymmenisen minuuttia. Syö ja pistä loput jääkaappiin.

Tämän artikkelin kommentointi on päättynyt.