Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /home/vyy/public_html/Ylioppilaslehti/textpattern/lib/txplib_misc.php(594) : eval()'d code on line 42
Näkökulmia vappuun » Vaasan ylioppilaslehti

Näkökulmia vappuun

Hulinaa hoviskalla. Kuva: Heikki Ojanperä

Veijon (nimi muutettu) vappuaatto kului muuttohommissa. Muuttopäivä ei Veijoa kenkuttanut, sillä uusi asunto miellytti ja seuraavana päivänä otettiin juhlinnassa kiinni se, mikä aattona menetettiin. Veijo suuntasi vappupäivänä Turkuun, jossa kaverin kämpillä nautittiin muutakin kun kansalaisluottamusta. Kaverin solun käydessä pieneksi, päädyttiin tuntemattoman asunnonhaltijan kotihippoihin, jossa kirkaat valot häikäisivät ja tuuletus pelasi. Viherkasveja oli tavattoman paljon, liekö saniaisia. Ei aikaakaan kun yökerho kutsui. Kotimatkalla Veijo tapasi muusikon, joka nauroi vaimonsa iskiakselle. Veijo palasi kaverinsa kanssa kämpille. Makuuhuoneesta kuului mekastusta, kolmen eri ihmisen äänet. Kaveri hyökkäsi mukaan hauskanpitoon, mutta Veijo oli väsynyt ja nukahti sohvalle. Seuraava päivä nautittiin MM-kiekosta. Illalla Veijo palasi kotiin. Kaverin jääkaappiin jäänyt olut harmittaa vielä vapunkin jälkeen.

 

Tuttilaisten virkistystiloissa vappua muistellaan innolla. Osalla juhlinta oli alkanut jo kaksi viikkoa etukäteen. Vapputunnelmaan hakeuduttiin Lappeenrannan ja jopa Ranskan kautta. Näiden reissujen muistot ovat paikoin hataria, syystä tai toisesta. Omat tarinat jäivät nopeasti vähäpätöisiksi, kun huoneen ystävykset innostuivat kilvan kertomaan tarinaa kaveristaan Sakesta (nimi muutettu), jonka vappu alkoi normaalisti, ihan niin kuin muillakin. Päivän edetessä Sakke kuitenkin humaltui muita hätäisemmin. Keskustassa Sakke havaittiin urinoimasta erään pikaruokalan terassilla. Tämän jälkeen Sakelle tuli väsy ja hyvän tovin perästä hän heräsi torin patsaan juurelta. Huono olo vaivasi vieläkin ja ilta päättyi vatsahuuhteluun. Seuraavana päivänä kunto oli jo parempi, mutta kaverit jaksoivat tapahtuneesta kuittailla. Sellainen oli Saken vappu.

 

Jaana (nimi muutettu) vietti vapun ystäviensä parissa. Jaanan vappu koostui kahdesta aurinkoisesta päivästä, jossa grillillä ja viheriöllä oli tärkeä rooli. Kaverukset aloittivat ilakoinnin aattona hyvissä ajoin ja olivat ensimmäisten joukossa valtaamassa hoviskan rantaa. Reppujen sisältö tyhjennettiin nurmikolle. Kertakäyttögrillin lisäksi mukaan oli varattu käristeitä ja virvokkeita. Päivä sujui nauttien auringon säteistä, hyvästä seurasta, sekä muun juhlaväen toilailusta. Illalla kaverukset siirtyivät baariin, kaikki muu paitsi Mikko (nimi muutettu), joka kertoi haukkaavansa happea, lupasi tulla kohta perästä. Paria tuntia myöhemmin Mikolta tuli viesti, jossa hän kertoi olevansa Jaanan asunnolla ja valmiina yöpuulle. Muu seurue saapui kämpille hieman myöhemmin, josta löysivät Mikon nukkumasta alasti Jaanan sohvalla. Viereisellä tuolilla lojui litimärät opiskelijahaalarit. Mikon nukkuessa muut päättivät virittää terassin pallogrillin, jossa epäonnisen haalareita kuivateltiin ja makkaroita paistettiin aamuun asti. Seuraava päivä lähti käyntiin verkkaisesti korjaussarjojen parissa, jotka hiljalleen vaihtuivat virityssarjoiksi. Taas suunnistettiin rantaan. Päivä oli edellisen toisinto. Grillausta, suunsoittajan soppaa ja baariin. Tällä kertaa kaupungilta palattiin yhtä matkaa kotiin. Vappu oli menestys. Se jätti jälkensä. Nokiset, kipinöiden polttamat haalarit, auringon kärventämät naamat ja flunssan kadottamat äänet, mutta kyllä kannatti.

Tämän artikkelin kommentointi on päättynyt.