Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /home/vyy/public_html/Ylioppilaslehti/textpattern/lib/txplib_misc.php(594) : eval()'d code on line 42
Mitkä pääsykokeet! » Vaasan ylioppilaslehti

Mitkä pääsykokeet!

Viime kesänä innostuin teatterin tekemisestä ihan toden teolla ollessani mukana Nuorisomusikaali Vibesissä. Musikaali pyöri armaassa kotikaupungissani Nurmeksessa, ja meille kertyi kesän aikana noin 800 katsojaa. Rakastin musikaaliporukkaamme ja sitä tekemisen meininkiä, joka meillä oli koko kevään ja kesän ajan.

Kun muutin elokuussa Vaasaan, kuulin melko nopeasti Ylioppilasteatteri Rampista. Tutustuin ensimmäisinä päivinä teatterin jäseniin ja kun he innostuivat kehumaan harrastustaan, ei ylisanoille tullut loppua! Ajattelin, että tätähän on pakko kokeilla, mitäs siinä häviäisikään.

Syyskuussa pidetyt pääsykokeet olivat minulle kauhea järkytys. Odotin kevyttä näyttelemistä, hieman improvisaatiota ja lopuksi yksilöhaastatteluja sekä laulunäytteitä. Mitä sitä tyhjää! Ensin vatsalihasliikkeitä ja kyykyssä hyppimistä, sitten x-hyppyjä ja punnerruksia ainakin 15 minuutin mittaisen biisin mukana. Luulin loppuvaiheessa kuolevani, mutta biisin päättyessä päällimmäinen tunne oli hyvä olo. Oletin, että nyt ei ole kaikki inkkarit tytöllä kanootissa, mutta sitten tajusin, että vapautunut endorfiinipiikki oli saanut hyvän olon aikaan.

Pääsykokeissa oli lisäksi improvisaatiota, lyhyitä näytelmiä ja kuunnelman tekemistä. Loppuillasta jokaista hakijaa haastateltiin erikseen ja meille oli mietitty omat tehtävät, näyttelemistä tai sekalaista häröilyä. Kaikki tehtävät menivät yksilöhaastatteluun asti nappiin, mutta haastattelun jälkeen fiilis oli ihan maassa. Luulin mokanneeni niin perusteellisesti, että raati olisi voinut laittaa minun lomakkeeni ei-laatikkoon välittömästi.

Ilta venyi lopulta yli kahteentoista ja jutut muuttuivat todella väsyneiksi. Vitsailimme keskenämme ja odotimme kiihkeästi, milloin tuomarit ilmoittavat tuomionsa. Tuomarit kutsuivat tietyt numerot saliin. Istuimme salissa kuin tönkkösuolatut muikut. Lopulta dumarit lävähtivät huoneeseen ja ilmoittivat, että me kaikki huoneessa istuneet olimme päässeet sisään Ylioppilasteatteriin! Jipii, bileet!

Näytteleminen ei varmastikaan ole samanlaista Rampissa täällä Vaasassa kuin musikaalissa Nurmeksessa, mutta luulen, että fiilis on sama. Toivon täälläkin tavoittavani sen lämpimän yhteisöllisyyden, joka kietoi meitä Vibesissä tiukasti yhteen. Enkä varmasti toivo turhia.

Tämän artikkelin kommentointi on päättynyt.