Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /home/vyy/public_html/Ylioppilaslehti/textpattern/lib/txplib_misc.php(594) : eval()'d code on line 42
Mielipide: Sarkasmia ryhmätöistä » Vaasan ylioppilaslehti

Mielipide: Sarkasmia ryhmätöistä

Olen kuullut useasta luotettavasta lähteestä, että ryhmätyöt ovat hanurista. Opettajat voivat tietysti saivarrella, että ryhmätyöt valmentavat työelämää varten ja opettavat sosiaalisia taitoja. Minulla on viime syksyltä yksi positiivinen kokemus ryhmätyöstä, jossa yhden jäsenen työtaakka oli ainoastaan tehdä kolme PowerPoint-diaa. Suurin paine monelle tuli varmasti dian lukemisesta ääneen luokan edessä. Kurssitoverit olivat minulle ennestään tuttuja pääaineopinnoista, joten ryhmäytymisessä ei ollut suurta ongelmaa.

Vuodatus alkaa nyt! Valitsin viime syksynä Johdatus liiketoimintaosaamiseen -kurssin, koska ystäväni suositteli hoitamaan edellä mainitun kurssin alta pois mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. En antanut kurssin huonon maineen haitata oppimismotivaatiotani ja kävin kaikilla luennoilla, joille ehdin.

Luennot pidettiin Wolffissa ja sali oli useimmiten täynnä. Osallistujat olivat nevarikyltereitä ja muita nevareita. Kurssista sai vaatimattomat viisi pistettä, johon vaadittiin kaksi ryhmätyötä ja tentti.

Tiesin jo kurssille osallistuessani, että tästä tulee sotku. Miten ihmeessä ryhmäydyn sadan nevarin kanssa? Moodlessa oli toki loistava mahdollisuus ilmoittaa itsensä johonkin kahdestakymmenestä eri nevariryhmästä. Ilmoitin itseni ryhmään X. Odotin, mutta mitään ei tapahtunut. Kukaan ei kutsunut minua mihinkään kokoukseen, enkä itsekään alkanut muita pompottamaan.

Ennen joulua sain sähköpostin, jossa kehotettiin opiskelijoita palauttamaan ensimmäinen ryhmätyö. Vastasin opettajalle, että minusta ryhmäytyminen on hoidettu huonosti ja kurssilaisille on annettu aivan liian suuri vastuu itsestään Opettaja vastasi, että oletkohan käynyt luennoilla: siellähän tutustuu uusiin ihmisiin ja voi ryhmäytyä. Siis mitä?!

Olen ujo suomalainen mies ja uusiin ihmisiin en tutustu ilman humalatilaa. Ensi keväänä on kuulemma uusi mahdollisuus tulla kurssille. Sympatiani on kaikkien teidän sosiaalisesti kyvyttömien kanssaihmisteni puolella, joiden mielestä on liikaa vaadittu, että kursseilla pitää tutustua ihmisiin. Ehkä ensimmäisellä luennolla oli joku tutustumisleikki, josta olen jäänyt paitsi. Kevät saattaa mennä masennuksesta johtuvaan sairaslomaan.

Pekka Tuuri
Kirjoittaja opiskelee julkisjohtamista toista vuotta

Kommentit

1. Kirsi 17.01.2012 kello 00:25

Parahin Pekka, olet asian ytimessä! Kyseisellä kurssilla ryhmäytyminen hoidettiin huonosti myös viime vuonna. Kun itse yritin suorittaa ko. kurssia, ryhmäjako poistui Moodlesta heti, kun kaikki olivat ilmoittautuneet ryhmiin. Ryhmässäni oli kaksi tuntematonta nimeä, joten en osannut mennä edes ketään hihasta nykäisemään.

Ryhmäjako palautui ecxel-taulukkona Moodlen pari päivää ennen ensimmäisen työn palautusta. Tein työn yksin, palautin sen viikon myöhässä, ja kun seuraava deadline oli heti perään, totesin, että antaapa olla. Epäsosiaalisena humanistina taidan suosiolla harjoitella ryhmäytymistä vielä ensi kevääseen.

2. Pekka T. 23.01.2012 kello 18:33

Kiitos Kirsi! En tiedä mitään ihanampaa tunnetta, kuin sen ettei tarvitse maailmassa olla ongelmineen yksin. Toivottavasti saamme asian keskusteluun ja tälläisistä älyttömistä ryhmätyöodotuksista luovuttaisiin, koska ei sekään ole tarkoitus, että jokainen kurssi pitää suorittaa kaverien kanssa.

Tämän artikkelin kommentointi on päättynyt.