Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /home/vyy/public_html/Ylioppilaslehti/textpattern/lib/txplib_misc.php(594) : eval()'d code on line 42
Kurssikirjojen palauttamisessa on tehostamisen varaa » Vaasan ylioppilaslehti

Kurssikirjojen palauttamisessa on tehostamisen varaa

Ennallaan. Tritonia ei ole korottanut kurssikirjojen myöhästymismaksua kertaakaan historiansa aikana.

Tritonia perii myöhästymismaksuja vuodessa noin 40 000 euron verran.

Opiskelijoilla on parantamisen varaa kurssikirjojen palauttamisessa, kertovat tiedekirjasto Tritonian lainausvastaavat Vesa Perkiömäki ja Ann Carina Tihinen. Yksi keino tilanteen korjaamiseksi olisi korottaa erääntyvistä lainoista perittävää summaa.

"Kurssikirjojen myöhästymismaksu on ollut sama Tritonian alkuajoista lähtien. Sen voisi nostaa 80 senttiin vuorokaudelta", Tihinen ehdottaa. "On varaajien kannalta ikävää, etteivät kirjat palaudu ajoissa."

Myöhästymismaksun suuruudesta päättää Tritonian johtokunta, jossa on myös opiskelijaedustus. Johtokunta ei ole kokouksissaan ottanut korottamisasiaa kertaakaan puheeksi.

"Jos opiskelijoista alkaa tuntua, että kurssikirjojen hidas palautuminen on ongelma, otamme myöhästymismaksun nostamisen käsittelyyn. Omavaltaisesti emme asialle tee mitään", kirjastonjohtaja Vuokko Palonen sanoo. "Asiasta voi antaa palautetta nettisivujemme kautta tai lähettää vaikka minulle sähköpostia. Kaikki palautteet käsitellään", kirjastonjohtaja lupaa.

Kuusi vuotta sitten Tritonia nosti yölainojen myöhästymismaksun 8,50 eurosta 12 euroon, koska kirjat palautuivat huonosti. Korotuksen jälkeen lainauskiellon raja (10 euroa) on ylittynyt välittömästi eräpäivän mentyä umpeen.

"Nyt yölainat palautuvat oikein hyvin", Perkiömäki sanoo.

Vuositasolla Tritonia perii myöhästymismaksuja noin 40 000 euron verran. Summa nousi 10 000 eurolla, kun Vaasan ammattikorkeakoulu ja Yrkehögskolan Novia liittyivät tiedekirjastoon vuonna 2010.

Opiskelijoista lähes puolella on Tritonian tiedoissa myöhästymismerkintä.

Tämän artikkelin kommentointi on päättynyt.